Hete bliksem met pittige gehaktsaus
Hete bliksem met pittige gehaktsaus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Voeg de plakjes appel toe en bak ze 3 minuten mee.
-
Bereid de aardappelpuree met de melk en wat water volgens de aanwijzing op de verpakking en roer er het ei en 25 gr boter door.
-
Bak de rest van de uien 5 minuten zachtjes in 25 gr boter, voeg het gehakt toe, bak het in 10 minuten rul en breng Op smaak met zout en peper.
-
Voeg 11/2 dl water en het verkruimelde bouillonblokje toe en laat met het deksel op de pan 5 minuten stoven.
-
Roer de peperkorrels erdoor.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Meng de gebakken ui met de plakjes appel, de geraspte appel, zout, peper en de jeneverbessen door de aardappelpuree en schep de helft van de stamppot in de ovenschaal.
-
Verdeel het gehaktmengsel erover en dek af met de rest van de stamppot.
-
Strooi er paneermeel over en verdeel er 15 gr boter in vlokjes over.
-
Laat de stamppot in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin worden.
-