Spaanse lamsstoofpot

Spaanse lamsstoofpot

Spaanse lamsstoofpot

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Verwarm de olie en bak het vlees snel aan alle kanten aan.
  2. Strooi er de gesnipperde ui en knoflook tussen en laat even verder bakken.
  3. Voeg er dan de in dunne ringen gesneden paprika's, de in stukjes gesneden sperzieboontjes en de in blokjes gesneden
  4. aubergine bij.
  5. Schep nog even om en laat enkele minuten verder bakken.
  6. Voeg er dan de in plakken gesneden aardappelen bij en strooi er paprikapoeder over (eventueel wat scherpe rode peper).
  7. Leg er tenslotte de gepelde en in plakken gesneden tomaten op
  8. en giet er de voorverwarmde wijn over.
  9. Dek de pan af, zet hem in een goed voorverwarmde oven van 180 gr en laat het gerecht daarin zachtjes in een klein uurtje
  10. gaar worden.
  11. Serveer met peterselie bestrooid.

Notes

Spaanse lamsstoofpot
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
[instagram-feed]