Verwarm de oven voor op 190 graden.
Cheesecake
Ingrediƫnten
Instructies
-
Verkruimel de digestives goed en roer de kruimels.
-
Smelt in een steelpannetje de roomboter.
-
Roer de koekkruimels door de boter.
-
Goed doorroeren en in de springvorm scheppen. Goed verdelen en aandrukken!
-
Roer de kaas, eieren, suiker en de helft van het vanillemengsel door elkaar tot een gladde massa.
-
Stort dit mengsel bovenop de koekbodem.
-
Zet de springvorm 25 minuten in de oven.
-
Laat springvorm daarna 20 minuten afkoeken.
-
Roer de overgebleven vanillesuiker door de zure room en verspreidt dit roompapje over de lauwe cheesecake.
-
Zet de springvorm dan nog ongeveer 10 minuten terug in de oven.
-
Laat de cake daarna goed afkoelen. De cheesecake is de volgende dag het lekkerst.
-
Kort voor opdienen versieren met taartfruit (bijvoorbeeld bessen met aardbei).
-