Verwarm de oven voor op 200 graden. Extra nodig: vlaaivorm en mixer.
Chocolade-hazelnoottaart
Ingrediƫnten
Instructies
-
Roer de boter zacht en voeg de suiker, sinaasappelschil, het losgeklopte ei, het sinaasappelsap en een snufje zout toe.
-
Zeef het bakmeel en voeg dit toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
-
Beboter de vlaaivorm.
-
Bekleed de vorm met het deeg en zet de taart gedurende 30 minuten in de koelkast.
-
Vulling:
-
Rooster de gemalen hazelnoten in een koekenpan.
-
Rasp de chocolade.
-
Klop nu de suiker, de boter, eetlepel bloem en de sinaasappelschil tot een luchtig mengsel.
-
Voeg de eieren, de noten, de chocolade en de sinaasappellikeur/siroop toe.
-
Schep het mengsel in de vorm en plaats deze gedurende 45 minuten in de oven.
-
Laat de taart afkoelen.
-