Keksi (Surinaamse cake)

Keksi wordt in Suriname beschouwd als de beste en fijnste cake; de bijzondere bereidingswijze en het gebruik van de juiste combinatie van verschillende ingrediënten staan hier borg voor. Ervaar zelf de fijne smaak van deze cake.

Keksi (Surinaamse cake)

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Let op: Steeds onafgebroken blijven mixen, zodat de luchtigheid van het deeg niet verloren gaat! De oven 10 minuten voorverwarmen en het beslag direct na het mixen in een beboterde vorm doen en daarna weer direct in de oven 60-70 minuten op 175-200 graden of in de combimagnetron op grill stand 20-25 minuten op 175-180 graden gaarbakken; de oven de eerste 20 minuten niet openen. Prik met een mes in het midden, dat droog moet zijn als de keksi gaar is. De keksi laten afkoelen en suikermuisjes er bovenop strooien.

Notes

Keksi wordt in Suriname beschouwd als de beste en fijnste cake; de bijzondere bereidingswijze en het gebruik van de juiste combinatie van verschillende ingrediënten staan hier borg voor. Ervaar zelf de fijne smaak van deze cake.
Keywords: suriname, surinaams, recept, recepten, koken
[instagram-feed]