Extra nodig: vershoudfolie, springvorm (24/26 cm), bakpapier, steunvulling (bijv. oude peulvruchten)
Cheese cake met mascarpone
Ingrediƫnten
Instructies
-
Meng in een grote kom bloem, zout en 75 gram suiker.
-
Klop 1 ei los.
-
Snij de boter in stukjes en kneed het snel met koele hand door de bloem.
-
Voeg het losgeklopte ei toe aan de bloem en kneed het tot een soepel deeg.
-
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het ca. 30 minuten rusten.
-
Vet de springvorm in en bestrooi met bloem.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht op 160 graden)!
-
Rol het deeg ui tot een lap ter grootte van de springvorm en bekleed de springvorm ermee.
-
Beleg het deeg met het bakpapier en de peulvruchten (steunvulling) en bak de bodem ca. 20 minuten in de oven.
-
Verwijder de steunvulling en laat de bodem afkoelen.
-
Zet de oven terug op 150 graden (hetelucht 130 graden)
-
Was en rap de citroenschil.
-
Splits de overige 5 eieren boven 2 kommen.
-
Meng de eidooiers met de kwark, mascarpone en de citroenrasp.
-
Klop het eiwit op, voeg 175 gram suiker geleidelijk toe en klop het eiwit verder stijf.
-
Spatel het eiwit voorzichtig door het kwarkmengsel en voeg de rum toe.
-
Vul de taartbodem met het kwarkmengsel en bak de taart midden in de oven in ca. 1 uur gaar.
-
Laat de taart afkoelen in de oven met de deur open.
-