Elfstedenbliksem
Elfstedenbliksem
Ingrediƫnten
Instructies
-
Breng in een pan op hoog vuur 2 dl water met de kaneel, de suiker en de partjes peer aan de kook, sluit de pan en stoof de peertjes ± 1/2 uur op laag vuur.
-
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
-
Voeg ze, zo nodig met wat water, aan de peertjes toe en stoof zachtjes door tot de aardappelen en de peren gaar zijn.
-
Snijd het spek in plakken van 1/2 cm dik en bak die op matig vuur aan beide kanten goudgeel.
-
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
-
Schep de azijn, peper, en het spekvet door het gare peer-aardappelmengsel.
-
breng het geheel op smaak en leg de gebakken plakjes spek erop.
-
Serveer met roggebrood, boter en met mosterd, om het spek mee te besmeren.
-