Het originele recept is met gezouten snijbonen en de verse worst wordt meegekookt. Als smaakmaker wordt een rest rundvleesjus gebruikt.
Blote billetjes in het gras (snijbonenstamppot uit Brabant)
Ingrediƫnten
Instructies
-
Kook de aardappelen en de snijbonen in een pan met weinig water en zout in ± 15 minuten gaar.
-
Prik de braadworstjes met een vork hier en daar in.
-
Verhit de boter in een koekepan en bak de braadworstjes in ± 10 minuten bruin en gaar.
-
Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
-
Giet de aardappelen en de snijbonen af en stamp ze met een pureestamper fijn.
-
Roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
-
Schep het bakvet van de braadworstjes en de witte bonen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
-
Schep de stamppot op 2 borden en leg de braadworstjes erop.
-