Bloemkoolstamppot met walnotensaus
Bloemkoolstamppot met walnotensaus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Kook de bloemkool in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
-
Verhit 15 gr boter en bak de gehakte walnoten.
-
Smelt 30 gr boter, roer de bloem erdoor en laat die 3 minuten garen.
-
Voeg de bouillon toe en breng de saus aan de kook.
-
Roer de saus glad en laat nog 2 minuten koken.
-
Roer de gebakken walnoten door de saus en breng de saus met peper en de sojasaus op smaak.
-
Stamp de aardappelen met de bloemkool en 25 gr boter fijn en breng de stamppot met de ketoembar en de selderij op smaak.
-
Verdeel de stamppot over het midden van 4 borden en vorm hem met behulp van 2 messen tot een driehoek.
-
Garneer met de hele walnoten en serveer met de walnotensaus.
-