Zevenurige lamsbout
Zevenurige lamsbout
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd de bout op een aantal plaatsen in.
-
Pel de knoflook, snijd de tenen overlangs in plakjes en steek die in de sneden van de bout.
-
Bestrooi de bout met out en peper.
-
Verwarm boter en olie in een stoofpan en braad de bout aan alle kanten aan.
-
Neem hem, als hij mooi is gebruind, uit de pan, wikkel hem in een vochtige
-
doek en bind die met een touwtje dicht.
-
Braad het bot en de afsnijsels in dezelfde (niet ontvette) pan aan en voeg de uien en de in plakjes gesneden worteltjes toe.
-
Voeg, als de groenten zijn aangekleurd, de witte wijn en de bouillon toe en laat op hoog vuur even inkoken.
-
Leg de ingepakte bout in een grote ovale braadpan en giet er de inhoud van de eerste pan over.
-
Voeg de in stukken gehakte tomaten, 2 takjes tijm, 2 laurierbladen, het zout en de peperkorrels toe.
-
Breng aan de kook en voeg dan zoveel kokend water toe dat de bout helemaal onder staat.
-
Doe het deksel op de pan en plak dat dicht met een deegsliert, gemaakt van bloem en water, zodat het deksel hermetisch is afgesloten.
-
Laat dit geheel in een matigwarme oven ± 5 uur garen.
-
Open dan het deksel, haal de bout uit de pan en pak hem voorzichtig uit.
-
Snijd hem voorzichtig in dikke plakken, het vlees moet vrijwel op te lepelen zijn.
-
Zeef de jus en ontvet die.
-
Serveer de bout warm met de jus in een juskom erbij.
-