Spitskoolstamppot met chorizo en rookworst
Spitskoolstamppot met chorizo en rookworst
Ingrediƫnten
Instructies
-
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken.
-
Pel de ui, halveer hem en snijd de helften in stukken.
-
Snijd de chorizo in stukjes en bak die in 4 minuten zachtjes uit.
-
Schep ze op een bord.
-
Fruit de ui ± 1 minuut zachtjes in het bakvet en bak de spitskool, de aardappelen en de tijm na 2 minuten mee.
-
Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg ± 11/2 dl water en het karwijzaad toe.
-
Leg het deksel schuin op de pan en kook het geheel, onder regelmatig omscheppen, in ± 20 minuten zachtjes gaar.
-
Snijd intussen de rookworst in plakjes.
-
Giet de aardappelen en de spitskool af en stamp ze goed door elkaar.
-
Schep de rookworst en de chorizo erdoor en warm de stamppot nog even door.
-