Serveren met rijst.
Hongaarse Goulash
Ingrediƫnten
Instructies
-
Vlees in stukken snijden en door bloem wentelen.
-
In braadpan boter verhitten en vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin bakken. Spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes meebakken.
-
Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
-
Paprikas schoonmaken en in stukken snijden.
-
Ui, knoflook en paprika door vlees scheppen en alles ca. 2 minuten bakken.
-
Paprikapoeder erover strooien en ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillontablet oplossen in 2 dl heet water.
-
Langs rand van pan tomatenblokjes, wijn en bouillon bij vlees schenken. Tijm toevoegen.
-
Aan de kook brengen en goulash afgedekt in ca. 2 uur heel zachtjes (op vlamverdeler) laten sudderen.
-
Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden.
-
Sperziebonen schoonmaken, wassen en in drien snijden.
-
Aardappelblokjes en sperziebonen door goulash scheppen gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar smoren.
-
Op smaak brengen met zout en peper.
-
Evt. binden met mazena.
-