Lamsvlees met rozijnen, gestoofd in Liefmans Goudenband
Lamsvlees met rozijnen, gestoofd in Liefmans Goudenband
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd de ontbeende lamsbout in blokjes en braad die in een braadpan in de hete zonnebloemolie aan tot ze goudbruin zijn.
-
Zet het vuur laag en voeg de fijngehakte ui, de gekneusde teentjes knoflook, de tomatenpuree, de tijm, de runderbouillon en de helft van het bier toe.
-
Meng alles goed door het vlees en laat het 1 uur zachtjes stoven.
-
Voeg een kwartier voor het einde van de stooftijd de geweekte rozijnen en de rest van het bier toe en laat nog door garen.
-
Voeg naar smaak peper en zout toe.
-
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
-
Laat het kookvocht nog wat inkoken en verwijder het takje tijm.
-
Doe het vlees terug in de saus en serveer ze samen op voorverwarmde borden.
-
Garneer met de fijngehakte bieslook.
-
Serveer met bijvoorbeeld (kastanje)puree, in boter gestoofde broccoli en/of witlof en drink er een licht gekoeld glas Liefmans Goudenband bij.
-