Witlofstamppot in hamrolletjes
Witlofstamppot in hamrolletjes
Ingrediƫnten
Instructies
-
Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en kook ze in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
-
Voeg na ± 10 minuten de witlof toe.
-
Verwarm de oven voor op de grillstand.
-
Snijd de helft van de kaas in blokjes en rasp de rest.
-
Snijd de tomaten in stukjes.
-
Giet de aardappelen en de witlof af, voeg de boter toe en pureer ze samen.
-
Schep de kaasblokjes, de tomaat en de tijm door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
-
Vet de ovenschaal in.
-
Leg de plakjes ham naast elkaar op een werkvlak, schep op ieder plakje wat stamppot, rol ze op en leg de hamrolletjes in de ovenschaal.
-
Bestrooi ze met de geraspte kaas.
-
Laat de witlofstamppot bovenin de oven in ± 5 minuten goudbruin kleuren tot de kaas is gesmolten.
-
Lekker met een rookworstsalade.
-