Zonder vlees: Schep in plaats van de kipfilet 100 gr in blokjes gesneden Leidse 20+ kaas, 1 in stukjes gesneden appel en 1 eetlepel mosterd door de stamppot.
Slastamppot met sesamkip en sjalotjes
Ingrediƫnten
Instructies
-
Voeg dan de bloemkoolroosjes toe, breng opnieuw aan de kook en kook de bloemkool ± 10 minuten mee.
-
Verwarm de melk.
-
Giet de aardappelen en de bloemkool af en stamp ze met de melk en de versgemalen peper tot een puree.
-
Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes.
-
Bestrijk intussen de kipfilets met mosterd en bestrooi ze met de sesamzaadjes of de fijngehakte geschaafde amandeltjes.
-
Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag, bak de filets op hoog vuur rondom bruin en bak ze op laag vuur in ± 20 minuten gaar.
-
Keer ze regelmatig.
-
Neem de filets uit de pan en houd ze warm.
-
Voeg de sjalotjes toe en bak ze in het bakvet al omscheppend 1 minuut.
-
Voeg 1/4 liter water en de inhoud van het zakje rundvleesjus toe, breng de jus aan de kook en laat de sjalotjes op laag vuur 3 minuten stoven.
-
Schep intussen de ijsbergsla door de bloemkoolpuree en verwarm de stamppot tot deze door en door warm is.
-
Breng op smaak met peper en zout.
-
Serveer de stamppot direct met de kip, sjalotjes en jus.
-
Lekker met wortelsalade.
-