Maak de crme een dag van tevoren!
Spaanse crema catalana
Ingrediƫnten
Instructies
-
Verwarm de slagroom met de citroenschil en het kaneelstokje en laat de room afkoelen.
-
Verwijder de citroenschil en het kaneelstokje.
-
Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt) en klop de eidooiers met de suiker tot een wit mengsel.
-
Roer het eimengsel door de slagroom.
-
Verwarm al roerend het slagroommengsel tot het iets dikker wordt (mag niet gaan koken!). De crme is op de juiste dikte als het op de achterkant van een houten lepel als een laagje blijft hangen.
-
Verdeel de crme over de bakjes/schaaltjes en laat het in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
-
Verwarm de oven voor op de grillstand.
-
Bestrooi de crme met een dun laagje basterdsuiker en laat dit onder de grill ca. 2 minuten karameliseren.
-