Noten-kruidencake met appelvulling

Noten-kruidencake met appelvulling

Noten-kruidencake met appelvulling

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. bakmeel, de speculaaskruiden, het zout, de gemalen amandelen en de melk in

  2. een met bakpapier beklede springvorm (verhoog de rand 2 cm).

  3. Laat het in het midden van een op 150°C voorverwarmde oven in 75-90 minuten rijzen en gaar bakken.

  4. Neem de cake uit de vorm en laat hem uitdampen (de bodem wordt de bovenkant).

  5. Boen de appels schoon, boor ze uit, snijd ze in dunne partjes en verwarm

  6. die 5 minuten in het appelsap.

  7. Vang het kookvocht op.

  8. Klop de slagroom met de kaneel en de klopvast stijf.

  9. Snijd de cake in 2 lagen en bestrijk de onderlaag met kaneelroom.

  10. Verdeel 1 appel in schijfjes over de room en leg de tweede cakelaag erop.

  11. Schik de rest van de appelschijven kransgewijs bovenop.

  12. Bereid appelgelei van het taartgeleipoeder en het kookvocht en verdeel

  13. dit, als het lobbig is, over de appelpartjes verdelen.

Notes

Noten-kruidencake met appelvulling
Keywords: sinterklaas, sint klaas, nicolaas, zwarte piet, zak, roe, recept, recepten
Volg ons op Instagram!