Noten-kruidencake met appelvulling
Noten-kruidencake met appelvulling
Ingrediƫnten
Instructies
-
bakmeel, de speculaaskruiden, het zout, de gemalen amandelen en de melk in
-
een met bakpapier beklede springvorm (verhoog de rand 2 cm).
-
Laat het in het midden van een op 150°C voorverwarmde oven in 75-90 minuten rijzen en gaar bakken.
-
Neem de cake uit de vorm en laat hem uitdampen (de bodem wordt de bovenkant).
-
Boen de appels schoon, boor ze uit, snijd ze in dunne partjes en verwarm
-
die 5 minuten in het appelsap.
-
Vang het kookvocht op.
-
Klop de slagroom met de kaneel en de klopvast stijf.
-
Snijd de cake in 2 lagen en bestrijk de onderlaag met kaneelroom.
-
Verdeel 1 appel in schijfjes over de room en leg de tweede cakelaag erop.
-
Schik de rest van de appelschijven kransgewijs bovenop.
-
Bereid appelgelei van het taartgeleipoeder en het kookvocht en verdeel
-
dit, als het lobbig is, over de appelpartjes verdelen.
-