Pittige lamsvleesspitjes
Pittige lamsvleesspitjes
Ingrediƫnten
Instructies
-
Maak de paprika schoon, halveer hem en verwijder de zaadbol en de zaadlijsten.
-
Snijd het vruchtvlees in stukjes van ± 1 cm.
-
Snijd de pepers in smalle ringetjes en verwijder desgewenst de pitjes.
-
Pel en snipper de ui.
-
Verhit de olie en roerbak de uiringen op hoog vuur ± 3 minuten.
-
Voeg dan de azijn, de suiker, de laurierblaadjes en de kerrie toe en breng het mengsel aan de kook.
-
Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
-
Schep de vleesblokjes door het afgekoelde ui-kruidenmengsel en laat het afgedekt in de koelkast ± 6 uur marineren.
-
Rijg de stukjes vlees afwisselend met de paprikastukjes aan 4 lange metalen spitjes en rooster ze onder de grill of op de barbecue.
-