De kip moet minimaal 12 uur marineren!;; Lekker met een kopje oosterse thee en andere Yum Cha er bij;;
Kipsnack met honing
Ingrediƫnten
Instructies
-
Meng de honing, water citroensap, knoflook en gember in een kom.
-
Snijd de kip in dunne reepjes en doe die in een schaal (niet van metaal!)
-
Bestrijk de kip met het honingmengsel
-
Dek het af en laat het 12 uur marineren
-
Na de 12 uur laten uitlekken en bestrooien met zout en peper
-
Maak het beslag door de bloem, olie, honing, water, sojasaus en sherry in een kom glad te roeren.
-
Klop het eiwit stijf en spatel het snel door het beslag.
-
Haal de kip door het beslag.
-
Verhit 1 - 2 cm olie en bak telkens een paar stukjes kip goudbruin.
-
Uitlekken op keukenpapier
-
-