Verwarm de oven voor op 180 graden!
Klassieke aardappelgratin
Ingrediƫnten
Instructies
-
Pel het knoflookteentje, snijd het in de lengte doormidden en wrijf een grote vuurvaste schaal stevig in met het snijvlak van het teentje. Beboter daarna de vorm.
-
Was de aardappelen, schil ze en snijd ze in heel dunne plakjes, met de keukenschaaf bijvoorbeeld.
-
Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in de schaal, als het kan in n laag.
-
Strooi er zout, peper en nootmuskaat over.
-
Roer in een smalle, hoge kom melk, room en kaas door elkaar en verdeel het mengsel gelijkmatig over de aardappelen.
-
Strooi er de boter in vlokjes over.
-
Zet de schaal op het rooster midden in de oven en bak het geheel ca. 1 uur. Draai dan de oven op 200 graden en laat de gratin nog 15 minuten staan tot er een mooi goudbruin korstje op zit.
-