Uientaart met spek en kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Lekker met een groene salade.

Uientaart met spek en kaas

Niveau: Gemiddeld Total Time 1 uur

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Snijd de uien in dunne plakjes.
  2. Bak het spek zachtjes in een grote droge koekenpan goudbruin en knapperig.
  3. Voeg de uien toe en bak ze al omscheppend mee.
  4. Laat alles even afkoelen.
  5. Vet ondertussen de bakvorm in en bestrooi deze met bloem en bekleed de vorm met bladerdeeg.
  6. Prik het deeg op diverse plaatsen in.
  7. Meng de kaassoorten door elkaar en strooi de helft van de kaas over het bladerdeeg.
  8. Verdeel het spek-uienmengsel over de taart.
  9. Klop de eieren los en meng ze met het (gezeefde) bloem, zure room, melk, kruiden en de rest van de kaas.
  10. Verdeel het mengsel over de taart.
  11. Bak de taart 20-25 minuten in het midden van de oven.
  12. Warm of lauwwarm opdienen.

Notes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Lekker met een groene salade.
[instagram-feed]