Verwarm de oven voor op 200 graden. Lekker met een groene salade.
Uientaart met spek en kaas
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd de uien in dunne plakjes.
-
Bak het spek zachtjes in een grote droge koekenpan goudbruin en knapperig.
-
Voeg de uien toe en bak ze al omscheppend mee.
-
Laat alles even afkoelen.
-
Vet ondertussen de bakvorm in en bestrooi deze met bloem en bekleed de vorm met bladerdeeg.
-
Prik het deeg op diverse plaatsen in.
-
Meng de kaassoorten door elkaar en strooi de helft van de kaas over het bladerdeeg.
-
Verdeel het spek-uienmengsel over de taart.
-
Klop de eieren los en meng ze met het (gezeefde) bloem, zure room, melk, kruiden en de rest van de kaas.
-
Verdeel het mengsel over de taart.
-
Bak de taart 20-25 minuten in het midden van de oven.
-
Warm of lauwwarm opdienen.
-