Nassi goreng
Nassi goreng
Ingrediƫnten
Instructies
-
Kook de rijst gaar en laat hem afkoelen.
-
Snipper de uien.
-
Snij het vlees in kleine (!) stukjes.
-
Bak de ui glazig en pers de knoflook er boven uit.
-
Voeg sambal, ketoembar en djinten toe.
-
Voeg het vlees toe en laat het al omscheppend bruin worden.
-
Voeg de ketjap en een kopje water toe.
-
Zet het vuur laag en laat het vlees op een laag vuur gaar sudderen.
-
Maak intussen de prei schoon en snijd deze in uiterst dunne ringen.
-
Doe, wanneer het vlees gaar is, de rijst in gedeelten erbij en laat deze onder steeds omscheppen bakken. Voeg desgewenst wat extra ketjap toe.
-
Snij de ham in stukjes.
-
Doe de ham en prei op het laatst bij de rijst.
-
(Eventueel: bak 5 spiegeleieren. Verdeel de nassi en leg op elke portie een spiegelei.)
-