Nassi goreng

Nassi goreng

Nassi goreng

Niveau: Gemiddeld Total Time 45 minuten

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Kook de rijst gaar en laat hem afkoelen.
  2. Snipper de uien.
  3. Snij het vlees in kleine (!) stukjes.
  4. Bak de ui glazig en pers de knoflook er boven uit.
  5. Voeg sambal, ketoembar en djinten toe.
  6. Voeg het vlees toe en laat het al omscheppend bruin worden.
  7. Voeg de ketjap en een kopje water toe.
  8. Zet het vuur laag en laat het vlees op een laag vuur gaar sudderen.
  9. Maak intussen de prei schoon en snijd deze in uiterst dunne ringen.
  10. Doe, wanneer het vlees gaar is, de rijst in gedeelten erbij en laat deze onder steeds omscheppen bakken. Voeg desgewenst wat extra ketjap toe.
  11. Snij de ham in stukjes.
  12. Doe de ham en prei op het laatst bij de rijst.
  13. (Eventueel: bak 5 spiegeleieren. Verdeel de nassi en leg op elke portie een spiegelei.)

Notes

Nassi goreng
Keywords: Chinees Indisch
[instagram-feed]