Verwarm de oven voor op 220C. Bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.
Calzone
Ingrediƫnten
Instructies
-
Pel de uien en snij ze in ringen.
-
Pel de teentjes knoflook en snij ze in plakjes.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
-
Was en hak de peterselie.
-
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het rundergehakt rul.
-
Voeg de ui, knoflook en roerbakgroenten toe aan het gehakt en bak ca. 4 minuten
-
Roer 1/2 pakje tomato fritto, pijnboompitten en de peterselie door het gehakt.
-
Breng op smaak met cayennepeper en een paar druppels citroensap
-
Rol het deeg uit tot een grote ronde lap.
-
Verdeel het gehaktmengsel over de helft van de pizzabodem en laat de randen vrij.
-
Maak de deegrand nat met een beetje water en vouw de pizza dicht. Druk de rand goed aan!
-
Bak de pizza midden in de oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
-