Bind de saus eventueel met een klontje beurre
Beurre manié
Lamsvleesstoofpot
Ingrediƫnten
Instructies
-
Schep het vlees uit de pan en bak het spek in het achtergebleven braadvet in 10 minuten bruin.
-
Roer de uitjes, wortel, bleekselderij en knoflook erdoor en bak ze 10 minuten mee.
-
Leg het vlees terug in de pan, strooi de bloem erover en bak die al roerend 3 minuten.
-
Verwarm de wijn in een steelpan, schenk hem over het vlees en roer alles goed door.
-
Schenk er eventueel wat bouillon bij; het vlees moet net onder staan.
-
Voeg het bouquet garni, zout en peper toe en laat het vlees afgedekt op zacht vuur (of in een oven van 160°C) 2 uur stoven.
-
Bak de champignons 20 minuten voor het einde van de stooftijd op hoog vuur 5 minuten in 1 eetlepel olie.
-
Schep de champignons en de tomaatjes bij het vlees en stoof ze 15 minuten
-
mee.
-
Breng het gerecht met zout en peper op smaak.
-
manié.
-
Serveer met kleine gekookte aardappelen.
-