Lamskoteletten met komkommer-muntsaus
Lamskoteletten met komkommer-muntsaus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Houd 4 toefjes munt apart voor de garnering, neem de rest van de muntblaadjes van de takjes en knip ze in een kopje heel fijn.
-
Druk met de bolle kant van een eetlepel zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
-
Roer in een schaaltje de komkommer, de munt, de azijn en de zure room tot een saus en breng die op smaak met zout en peper.
-
Zet de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.
-
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
-
Pel de knoflook, pers die boven een kommetje uit en roer de olie erdoor.
-
Besprenkel de lamskoteletten aan beide kanten met de knoflookolie en leg ze op het grillrooster.
-
Schuif het rooster met een lekbak eronder ± 10 cm onder de hete grill. Grill de lamskoteletten in ± 10 minuten gaar en bruin; keer halverwege.
-
Leg de lamskoteletten op twee borden en schep de komkommer-muntsaus erover.
-
Garneer met toefjes munt.
-
Serveer er gesmoorde koolrabi en een salade van krielaardappeltjes bij.
-