Lamsfilet met sinaasappel-knoflooksaus
Lamsfilet met sinaasappel-knoflooksaus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd dit stukje in flinterdunne reepjes.
-
Breng de reepjes schil in een pannetje met ruim water aan de kook, laat ze
-
5 minuten zachtjes koken en daarna in een zeef uitlekken.
-
Pers de sinaasappels uit.
-
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes.
-
Snipper de ui.
-
Doe het sinaasappelsap met de knoflook, de ui, de tijm, de rozemarijn, de honing en de mosterd in een steelpan en laat het geheel ± 15 minuten zachtjes koken.
-
Pureer de saus met een staafmixer of wrijf haar door een zeef.
-
Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsfilets in ± 4 minuten bruin en van binnen rosé.
-
Bestrooi ze met zout en peper.
-
Leg de lamsfilets op een warm bord, dek ze met aluminiumfolie af en houd ze warm.
-
Roer de gepureerde saus en de crème fraîche door het bakvet en laat de saus inkoken tot hij goed van dikte is.
-
Leg de lamsfilets op 2 warme borden, schenk de saus erover en garneer met de reepjes sinaasappelschil.
-
Lekker met kastanjetaartjes.
-