Lamshaasje met jeneverbessensaus
Lamshaasje met jeneverbessensaus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Doe de fond met de madeira en de bessengelei in een pan met dikke bodem en kook dit mengsel op hoog vuur in tot er ± 5 dl over is.
-
Voeg dan 2 theelepels van de jeneverbessen toe en laat het mengsel verder tot ± 3 dl inkoken; haal de pan van het vuur en zet de saus weg.
-
Bestrijk de haasjes met de olijfolie, bestrooi ze met de rest van de gekneusde jeneverbessen en leg ze in een braadslee.
-
Braad de haasjes 12 minuten op de middelste richel van de oven.
-
Zet de oven dan open en laat de haasjes daarna nog 10 minuten onder in de oven staan.
-
Snijd elk haasje in 8 plakjes, leg die op een voorverwarmde schaal, dek ze af en houd ze warm.
-
Ontvet de braadjus en roer wat er overblijft door de saus.
-
Warm de saus door, giet een gedeelte over het vlees en geef de rest er apart in een sauskom bij..
-
Serveer direct.
-