Asperges met een lichte Hollandaise saus.

vervang de witte wijn eventueel door droge witte vermout.

  • Breng alles op kamertemperatuur.
  • De saus wordt au bain-marie bereid.
  • Gebruik een elektrische handmixer en een deegschrapper om de saus, die zich tijdens het roeren tegen de wand van de kom vastzet, los te maken.
  • Doe alle ingrediënten in een met kokend water omgespoelde kom.
  • Zet de kom in een pan waarin water tegen de kook aan wordt gehouden.
  • Blijf zolang met de mixer, waarin slechts een garde is bevestigd, op de laagste stand roeren tot de saus begint te binden. Dat gebeurt al na 2 minuten.
  • Neem de kom uit het heet waterbad en klop de saus onmiddellijk daarna met twee gardes in de mixer bij de hoogste stand op, niet veel langer dan 10 seconden.
  • Doe de saus over in een niet voorverwarmde sauskom.
  • U kunt aan de saus fijngehakte tuinkruiden toevoegen.
  • Ook kappertjes zijn er lekker bij.
  • Serveer het geheel met in julienne gesneden gekookte ham en hardgekookte eieren.

    Asperges met een lichte Hollandaise saus.

    Niveau: Gemiddeld

    Ingrediƫnten

    Instructies

    1. 1 ei
    2. 2 theelepels citroensap
    3. 75 gr boter
    4. 4 eetlepels droge witte wijn
    5. zout, witte peper

    Notes

    vervang de witte wijn eventueel door droge witte vermout.
  • Breng alles op kamertemperatuur.
  • De saus wordt au bain-marie bereid.
  • Gebruik een elektrische handmixer en een deegschrapper om de saus, die zich tijdens het roeren tegen de wand van de kom vastzet, los te maken.
  • Doe alle ingrediënten in een met kokend water omgespoelde kom.
  • Zet de kom in een pan waarin water tegen de kook aan wordt gehouden.
  • Blijf zolang met de mixer, waarin slechts een garde is bevestigd, op de laagste stand roeren tot de saus begint te binden. Dat gebeurt al na 2 minuten.
  • Neem de kom uit het heet waterbad en klop de saus onmiddellijk daarna met twee gardes in de mixer bij de hoogste stand op, niet veel langer dan 10 seconden.
  • Doe de saus over in een niet voorverwarmde sauskom.
  • U kunt aan de saus fijngehakte tuinkruiden toevoegen.
  • Ook kappertjes zijn er lekker bij.
  • Serveer het geheel met in julienne gesneden gekookte ham en hardgekookte eieren.
  • Keywords: asperge, asperges, spargel, lente
    [instagram-feed]