Petjel is een lekkere en gezonde Surinaamse groentesalade, die in Suriname een grote populariteit geniet; de gebruikte groenten worden slechts even opgekookt, waardoor ze knapperig en de natuurlijke vitaminen zoveel mogelijk behouden blijven. Van de verschillende groenten maakt men na het opkoken kleine porties, die vervolgens geserveerd worden met echte Surinaamse pindasaus; het resultaat is een zeer bijzondere groentesalade met een aparte smaak
Petjel (groentesalade met pindasaus)
Ingrediƫnten
Instructies
-
é
-
én voor
-
é
-
én in ruim water als volgt opkoken:
-
- kool: 3-4 minuten
-
- kouseband: 2 minuten
-
- taugé: 1 minuut
-
Na het opkoken van elke groente, die uit het water halen en goed uitlekken. Maak kleine porties van een mix van deze groenten.
-
Pinda-Sat
-
ésaus.
-
Variatietip: Combineer dit gerecht eens
-
Kotomisi Kroepoek Paramaribo.
-