* Pastinaken zijn een soort witte penen. In Nederland worden
Zet de bonen een nacht van tevoren in de week en laat ze in het weekwater bijna gaar koken met het spek, de varkenspootjes en het klapstuk. Zorg dat er niet al te veel water meer op staat.
Voeg dan de kleingesneden wortelen, pastinaken en uien toe en laat alles met elkaar zachtjes gaar koken. Roer het losjes door elkaar (hutsen, niet stampen!) en breng het op smaak met wat zout en royaal versgemalen peper.
Instructies
-
2 varkenspootjes (hoefjes)
-
300 gr klapstuk
-
400 gr witte bonen
-
1 kg winterwortel
-
500 gr pastinaken*
-
500 gr uien
-
zout, peper
-
Notes
* Pastinaken zijn een soort witte penen. In Nederland worden
Zet de bonen een nacht van tevoren in de week en laat ze in het weekwater bijna gaar koken met het spek, de varkenspootjes en het klapstuk. Zorg dat er niet al te veel water meer op staat. Voeg dan de kleingesneden wortelen, pastinaken en uien toe en laat alles met elkaar zachtjes gaar koken. Roer het losjes door elkaar (hutsen, niet stampen!) en breng het op smaak met wat zout en royaal versgemalen peper.
Keywords:
winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman