Gepaneerde lamskoteletjes met tijm
Gepaneerde lamskoteletjes met tijm
Ingrediƫnten
Instructies
-
Pel de sjalotjes, halveer ze en snijd ze in dunne plakjes.
-
Hak de olijven grof.
-
Ris de tijm van de takjes en meng hem met het paneermeel.
-
Verhit 25 gr boter in een koekenpan en bak de sjalotjes al roerend in ± 10 minuten lichtbruin.
-
Voeg de olijven toe en blus af met de azijn.
-
Neem de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
-
Blancheer de broccoliroosjes in kokend water met zout.
-
Wrijf de koteletjes in met zout en peper.
-
Verhit 25 gr boter in een koekenpan en bak de koteletjes op hoog vuur aan iedere kant 2 minuten aan.
-
Neem ze uit de pan en leg ze op een bakplaat.
-
Verdeel de sjalotmassa op de koteletjes en leg daarop het tijm-paneermeelmengsel en de boterblokjes.
-
Zet de plaat ± 3 minuten 25 cm onder de voorverwarmde grill tot de korst goudbruin is.
-
Roerbak intussen de broccoliroosjes in het bakvet van de koteletjes en breng ze op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
-
Lekker met gebakken krieltjes.
-