De vruchtsuikers in het braadvocht zorgen ervoor dat de buitenkant van het vlees licht karameliseert.;;
Gebraden varkensrollade met sinaasappel
Ingrediënten
Instructies
-
Meng de sinaasappelrasp met wat zout en peper en wrijf het varkensvlees hiermee in.
-
Bak het vlees op halfhoog vuur in 5-8 minuten rondom bruin in olijfolie. Let op dat de sinaasappelschil niet te donker wordt!
-
Schenk er 1 1/2 dl wijn bij, draai het vuur hoog en kook de wijn voor de helft in.
-
Voeg de tijm toe en draai het vuur lager.
-
Meng in een kommetje 1 1/2 dl wijn met het sinaasappelsap.
-
Verwarm dit mengsel en schenk het over het vlees.
-
Braad het vlees op zacht vuur met het deksel schuin op de pan circa 1 1/2 uur. Keer het regelmatig!
-
Schenk het braadvocht regelmatig over het vlees, zodat het vlees niet droog wordt.
-
Schil de sinaasappels dik, zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd.
-
Snijd de sinaasappels in plakken van 1/2-1 cm en serveer ze met het in plakken gesneden vlees.
-
Zeef de braadjus en serveer die bij het vlees.
-
U kunt het vlees ook koud eten. Laat het vlees dan afkoelen en bewaar het in aluminiumfolie.
-
-