Gevulde lamsboutrollade uit de oven
Gevulde lamsboutrollade uit de oven
Ingrediƫnten
Instructies
-
Vermeng het broodkruim, de rozemarijn en de pecannoten en voeg de marmelade, gemengd met de rasp en het sap toe.
-
Meng alles lichtjes en voeg eventueel meer sap toe om te binden.
-
Druk de vulling in de holte van het vlees, rol het vlees op en bind het met keukentouw vast.
-
Leg het vlees in een braadslee en wrijf er extra marmelade over.
-
Bak het onafgedekt 10-15 minuten op 220°C in de oven.
-
Temper de oven tot 180°C en braad het 1-11/2 uur tot het vlees gaar is.
-
Dek het, als het te snel bruin wordt, met aluminiumfolie af.
-
Houd het vlees warm en zet het 10-15 minuten weg.
-
Zet de braadslee op laag vuur.
-
Voeg de wijn toe en meng die met de aanbaksels.
-
Breng het mengsel aan de kook, temper het vuur, laat het tot een dunne saus inkoken en voeg de overgebleven rasp en de extra marmelade toe.
-
Verwijder het touw van het vlees.
-
Snijd het in dunne plakken en schep de saus erover.
-