Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg ervoor dat alle ingredinten op kamertemperatuur verwerkt worden.
Rabarbertaart
Ingrediƫnten
Instructies
-
Maak de rabarber schoon en snij de rabarber in stukken van 2 cm.
-
Vet de rand van een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
-
Smelt in een pan met dikke bodem de boter met 100 gram basterdsuiker op een matig vuur totdat de suiker is opgelost.
-
Schenk de caramel in de springvorm en verdeel de caramel over de bodem.
-
Rangschik de rabarberstukjes in een waaier over de bodem van de vorm en laat 1 cm van de rand vrij.
-
Zeef boven een kom het bakmeel met het bakpoeder.
-
Hak de gemberbolletjes fijn.
-
Mix 100 gram basterdsuiker met de eieren en de karnemelk.
-
Klop het meelmengsel door het eimengsel en roer de gember erdoor.
-
Schenk het beslag over de rabarber en vul de rand goed af.
-
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar.
-
Laat de taart even afkoelen. Verwijder de springvorm en draai de taart om op een schaal.
-