Asperges met ossenhaas en kerriesaus
Asperges met ossenhaas en kerriesaus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Verhit de olijfolie in een braadslee.
-
Bestrooi de ossenhaas met peper en zout en leg hem in de hete olie.
-
Schuif de braadslee in de op 200°C voorverwarmde oven en braad de ossenhaas 6 minuten aan elke kant.
-
Haal het vlees uit de braadslee en zet het warm weg.
-
Giet het vet van het braadvocht weg, giet de room in de braadslee en schraap met een houten lepel de aanbaksels van de bodem.
-
Laat de vloeistof even doorkoken, zeef ze in een sauspannetje en voeg er het kerriepoeder aan toe.
-
Laat de saus tot eenderde inkoken.
-
Spoel de peterselie af, verwijder de bruine en droge blaadjes, verwijder de steeltjes, dep de blaadjes droog en hak ze fijn.
-
Haal de asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken.
-
Snijd de ossenhaas in dunne plakken.
-
Breng de saus op smaak met peper en zout.
-
Schep een paar lepels saus op elk bord, verdeel er de plakken ossenhaas over en leg er de asperges bij.
-