Verhit de oven voor op 160 graden. Extra nodig: braadslee met deksel. Lancashire Hot Pot is de Engelse variant van Irish Stew.; Serveren met rode kool.;
Lancashire Hot Pot
Ingrediƫnten
Instructies
-
Vet een grote braadslee in met gesmolten boter of olie.
-
Ontdoe het vlees van overtollig vet en pezen.
-
Verhit het vet in een grote koekenpan.
-
Wentel de karbonades door de bloem. Schud het overtollig bloem eraf en bak de karbonades snel aan beide kanten bruin en leg ze in de braadslee.
-
Doe de uien, selderij en pastinaak in de pan en bak tot de pastinaak is verkleurd.
-
Schep het groentenmengsel bovenop het vlees.
-
Strooi de overgebleven bloem in de pan en bak deze al roerend bruin.
-
Voeg geleidelijk de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
-
Voeg de campignons, peper, zout, kruiden en saus toe en laat de saus nog 10 minuten sudderen.
-
Het de pan van het vuur en giet de bouillon over het vlees.
-
Leg de schijfjes aardappel dakpansgewijs over het vlees en groenten.
-
Doe een dekselop de braadslee en zet hem in de voorverwarmde oven.
-
Laat het geheel 5 kwartier sudderen. Daarna deksel verwijderen en nog eens 30 minuten sudderen tot de aardappelen bruin zijn.
-
-