Nodig: mosselpan of andere zeer grote pan.
Mosselen in bier
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snij de ui in stukjes en de worteltjes in plakjes. Snij de knolselderij in blokjes en de prei in ringetjes. Was deze groenten.
-
Leg de mosselen in een grote bak koud water.
-
Gooi mosselen waarvan de schelp stuk is weg.
-
Laat de mosselen 10 minuten "water drinken".
-
Mosselen die zich nu nog niet gesloten hebben, gooi je ook weg.
-
Borstel vervolgens de mosselen onder koud stromend water af.
-
Doe de mosselen in de mosselpan en vul deze met zoveel water dat ze net onder staan.
-
Breng het water aan de kook en laat de mosselen 2 minuten koken. Giet ze daarna af.
-
Giet de inhoud van 3 flesjes bier bij de mosselen.
-
Schep de groenten, zout en peper door de mosselen. Voeg eventueel water toe als de mosselen niet helemaal onder staan.
-
Breng het geheel aan de kook.
-
Laat de mosselen op hoog vuur 20 minuten koken.
-
De mosselen en de groente kun je direct uit de pan eten.
-