Stamppot van Chinese kool

Tegenwoordig zijn er veel handige kruidenmixen te koop. Natte en droge mixen waarmee je een heerlijke kip tandoori, een smakelijke pasta of een pittige nasi kunt maken. Maar met die handige zakjes kruiden kunt u van een ‘gewone’ Hollandse maaltijd ook snel een bijzonder gerecht met een exotisch tintje maken. Een stamppot krijgt door het toevoegen van gewelde nasikruiden een heerlijke pittige en kruidige smaak. En gebakken aardappeltjes krijgen een exotisch smaakje door het toevoegen van zo’n zakje kruiden. Proberen dus.

Stamppot van Chinese kool

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook.
  2. Maak de Chinese kool schoon, snijd hem in dunne reepjes en laat de kool goed uitlekken.
  3. Schenk 1 dl heet water op de nasikruiden.
  4. Verhit de olie en bak de spekreepjes 3 minuten op hoog vuur knapperig uit.
  5. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze op halfhoog vuur 3 minuten mee.
  6. Schep de nasikruiden met het vocht erdoor en laat alles op laag vuur 3 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  8. Schep de Chinese kool en het nasikruidenmengsel erdoor en verwarm alles al omscheppend op halfhoog vuur.
  9. Lekker met een karbonade.

Notes

Tegenwoordig zijn er veel handige kruidenmixen te koop. Natte en droge mixen waarmee je een heerlijke kip tandoori, een smakelijke pasta of een pittige nasi kunt maken. Maar met die handige zakjes kruiden kunt u van een 'gewone' Hollandse maaltijd ook snel een bijzonder gerecht met een exotisch tintje maken. Een stamppot krijgt door het toevoegen van gewelde nasikruiden een heerlijke pittige en kruidige smaak. En gebakken aardappeltjes krijgen een exotisch smaakje door het toevoegen van zo'n zakje kruiden. Proberen dus.
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
[instagram-feed]