Stamppot van bleekselderij en banaan
Stamppot van bleekselderij en banaan
Ingrediƫnten
Instructies
-
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukjes.
-
Kook de aardappelen met de bleekselderij in een laagje koud water en een snufje zout in ± 20 minuten gaar.
-
Pel en snipper intussen de ui.
-
Snijd de plakjes chorizo in vieren en de banaan in stukjes.
-
Rooster de amandelen in een droge koekepan goudbruin.
-
Smelt de boter en bak de ui met de chorizo hierin op matig vuur 4 minuten.
-
Voeg de stukjes banaan toe en bak die even mee.
-
Giet het vocht van de aardappelen en de bleekselderij af, stamp ze fijn en roer het chorizo-mengsel en de smeerkaas erdoor.
-
Breng de stamppot op smaak met zout en peper en roer er op het laatste moment de amandelen door.
-