Australië
Geroosterde lamsbout met geroosterde aardappelen en muntsaus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Pel de ui, snijd hem in ringen en leg die in een braadslede.
-
Voeg de bouillon toe.
-
Smelt de boter.
-
Snijd het vet rond het vlees in en wrijf de bout in met zout en peper.
-
Vet het ovenrooster in en leg de lamsbout erop.
-
Schuif het rooster in de oven en zet de braadslede eronder.
-
Rooster de lamsbout in ± 1 uur en 20 minuten bruin en gaar.
-
Bedruip de bout regelmatig met gesmolten boter.
-
Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze ± 10 minuten.
-
Leg de aardappelen in de braadslede onder de lamsbout en bak ze in ± 1 uur bruin en gaar.
-
Keer ze regelmatig.
-
Hak de munt heel fijn en roer in een schaaltje de munt, de suiker en de azijn door elkaar.
-
Laat de lamsbout onder aluminiumfolie ± 5 minuten rusten.
-
Snijd het vlees dan in plakken en serveer het met de aardappelen en de muntsaus.
-