Pas gebakken oliebollen kan je laten uitzakken in een vergiet bedekt met keukenpapier. Zorg dat je genoeg bij de hand hebt! Bestrooien met poedersuiker.
Rozijnenbollen
Ingrediƫnten
Instructies
-
De rozijnen afspoelen en 20 minuten laten wellen in de kaneellikeur. Afdrogen met keukenpapier.
-
In een grote kom bloem en gist mengen.
-
Melk lauwwarm maken en samen met het zout en de suiker aan de bloem toevoegen.
-
Met een mixer tot beslag mengen.
-
Rozijnen toevoegen en mengen.
-
Kom afdekken met plastic folie en op een warme tochtvrije plaats laten rijzen.
-
Als de hoeveelheid verdubbeld is, is het goed (duurt ongeveer 1 uur).
-
Niet meer roeren!
-
In de frituurpan olie verwarmen tot 175 graden.
-
Met een ijslepel of twee gewone lepels bolletjes in de olie laten zakken. Halverwege de oliebollen omkeren (als dat niet vanzelf gaat).
-
In totaal bakken de oliebollen in ca 8 minuten gaar.
-