Rozijnenbollen

Pas gebakken oliebollen kan je laten uitzakken in een vergiet bedekt met keukenpapier. Zorg dat je genoeg bij de hand hebt! Bestrooien met poedersuiker.

Rozijnenbollen

Niveau: Gemiddeld Total Time 10 minuten

Ingrediƫnten

Instructies

  1. De rozijnen afspoelen en 20 minuten laten wellen in de kaneellikeur. Afdrogen met keukenpapier.
  2. In een grote kom bloem en gist mengen.
  3. Melk lauwwarm maken en samen met het zout en de suiker aan de bloem toevoegen.
  4. Met een mixer tot beslag mengen.
  5. Rozijnen toevoegen en mengen.
  6. Kom afdekken met plastic folie en op een warme tochtvrije plaats laten rijzen.
  7. Als de hoeveelheid verdubbeld is, is het goed (duurt ongeveer 1 uur).
  8. Niet meer roeren!
  9. In de frituurpan olie verwarmen tot 175 graden.
  10. Met een ijslepel of twee gewone lepels bolletjes in de olie laten zakken. Halverwege de oliebollen omkeren (als dat niet vanzelf gaat).
  11. In totaal bakken de oliebollen in ca 8 minuten gaar.

Notes

Pas gebakken oliebollen kan je laten uitzakken in een vergiet bedekt met keukenpapier. Zorg dat je genoeg bij de hand hebt! Bestrooien met poedersuiker.
Keywords: oliebollen oliebol oud en nieuw oud-en-nieuw oudjaar nieuwjaar
[instagram-feed]