Het deeg is genoeg voor 10 scones.;Verwarm de oven voor op 200 graden.
Scones met kaas en bieslook
Ingrediƫnten
Instructies
-
Voeg de roomkaas toe en meng alles goed.
-
Doe er de fijngeknipte bieslook bij. Goed roeren.
-
Maak een kuiltje in het midden en roer er geleidelijk 1 dl melk door totdat er een zacht deeg ontstaat.
-
Schep het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het lichtjes.
-
Rol het uit tot een lap van 2 cm dikte en druk met een ronde vorm zoveel mogelijk scones uit.
-
Leg ze op een ingevette bakplaat.
-
Kneed het overgebleven deeg, rol het nogmaals uit en druk er nog een paar scones uit.
-
Bestrijk de scones met de resterende melk en strooi er wat geraspte kaas over.
-
Bak de scones 15 tot 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn.
-
Laat de scones afkoelen op een rooster.
-