Pas gebakken oliebollen kan je laten uitzakken in een vergiet bedekt met keukenpapier. Zorg dat je genoeg bij de hand hebt!
; Bestrooien met poedersuiker.
Bitterkoekjesbollen
Ingrediƫnten
Instructies
-
Meng in een grote kom bloem en gist.
-
Warm de melk een beetje op (lauwwarm) en voeg het samen met het zout en de suiker toe aan de bloem.
-
Meng het met een mixer tot beslag.
-
Prak de bitterkoekjes fijn en meng het door het beslag.
-
Dek de kom af met plastic folie en laat het op een warme, tochtvrije plaats rijzen.
-
Als de hoeveelheid verdubbeld is, is het goed (duurt ongeveer 1 uur).
-
Niet meer roeren!
-
In de frituurpan olie verwarmen tot 175 graden.
-
Met een ijslepel of twee gewone lepels bolletjes in de olie laten zakken. Halverwege de oliebollen omkeren (als dat niet vanzelf gaat).
-
In totaal bakken de oliebollen in ca 8 minuten gaar.
-