Risotto met groene asperges
Risotto met groene asperges
Ingrediƫnten
Instructies
-
Kook de asperges met wat zout in een stoompan beetgaar.
-
Houd de aspergepunten achter en pureer de rest van de asperges.
-
Meng de geitenkaas of de geraspte kaas met de Mascarpone of crème fraîche door de aspergepuree.
-
Smelt de boter.
-
Snijd het groen van de lente-uitjes in schuine stukken, hak het witte gedeelte fijn en bak beide in de hete boter glazig.
-
Voeg de ongekookte rijst toe en roer goed, zodat alles even door de boter wordt gehaald.
-
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, steeds zoveel tegelijk dat de rijst net onder staat.
-
Kook de rijst onder voortdurend roeren onafgedekt in ± 20 minuten gaar.
-
Roer er de aspergepuree en op het laatst - heel voorzichtig - ook de aspergepunten door.
-
Garneer het gerecht met de pijnboompitten.
-