Verwarm de oven voor op 200 graden. Serveren met vers geklopte slagroom!
Heerlijke appeltaart
Ingrediƫnten
Instructies
-
Zet een pannetje met de rozijnen, water, twee eetlepels suiker en eventueel een theelepel rum-aroma op het vuur en laat een kwartiertje zacht pruttelen. Daarna af laten koelen en lekken in een zeef.
-
Deeg:
-
Kneed de ingredinten in een kom tot een egaal deeg en zet het 30 min. in de koelkast.
-
Schil nu de appels en maak ze goed schoon. Er mag geen pitje of klokhuisschilletje in zitten!
-
Snijd ze in stukjes van ongeveer 1 cm3 en laat ze minstens een uur marineren in de overige ingredinten.
-
Beboter de taartvorm en bestuif deze met bloem. Bloemoverschot eruit gooien.
-
Rol twee derde van het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en leg deze in de taartvorm.
-
Roer de rozijnen door het appelmengsel en giet deze dan in de taartvorm.
-
De rest van het deeg gebruik je om de bovenkant met repen te garneren.
-
Besmeer de bovenkant met losgeklopt ei en strooi er kristalsuiker overheen.
-
Zet de taart 1,5 uur in de oven.
-