Oven voorverwarmen op 180 graden. Voorbereidingstijd 25 minuten, kooktijd 1 uur.; Serveren met knapperig brood en Italiaanse salade.;
Italiaanse lamsschotel
Ingrediƫnten
Instructies
-
Vlees ontdoen van overtollig vet en pezen.
-
Vlees in blokjes van 4 cm. snijden en door de bloem halen; overtollig bloem eraf schudden.
-
Olie en boter in een pan met dikke bodem verhitten.
-
Vlees snel op matig vuur bruin braden (in porties).
-
Vlees in een ingevette ovenschaal met inhoud van 1,5 liter leggen.
-
Bleekselderij, ui, wortel en knoflook toevoegen.
-
Tomaten (met sap) en tomatenpurree erdoor roeren.
-
Wijn, bouillon en kruiden toevoegen.
-
Aan de kook brengen; saus van de bodem losschrapen en over het vlees gieten. Op smaak brengen met peper.
-
Goed afdekken en 1 uur stoven, tot het vlees mals is.
-
-