Italiaanse lamsschotel

Oven voorverwarmen op 180 graden. Voorbereidingstijd 25 minuten, kooktijd 1 uur.; Serveren met knapperig brood en Italiaanse salade.;

Italiaanse lamsschotel

Niveau: Gemiddeld Total Time 1 uur 30 minuten

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Vlees ontdoen van overtollig vet en pezen.

  2. Vlees in blokjes van 4 cm. snijden en door de bloem halen; overtollig bloem eraf schudden.

  3. Olie en boter in een pan met dikke bodem verhitten.

  4. Vlees snel op matig vuur bruin braden (in porties).

  5. Vlees in een ingevette ovenschaal met inhoud van 1,5 liter leggen.

  6. Bleekselderij, ui, wortel en knoflook toevoegen.

  7. Tomaten (met sap) en tomatenpurree erdoor roeren.

  8. Wijn, bouillon en kruiden toevoegen.

  9. Aan de kook brengen; saus van de bodem losschrapen en over het vlees gieten. Op smaak brengen met peper.

  10. Goed afdekken en 1 uur stoven, tot het vlees mals is.

Notes

Oven voorverwarmen op 180 graden. Voorbereidingstijd 25 minuten, kooktijd 1 uur.; Serveren met knapperig brood en Italiaanse salade.;
Keywords: pasen paas
Tags
Volg ons op Instagram!