Italiaanse broccolistamppot

Variatietips:

  • – Vervang de pesto door een tapenade van zwarte olijven of tomaat.
  • – Schep de stamppot in een ovenschaal, vervang de ham door 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, strooi die over de stamppot en gratineer in ± 15 minuten onder een hete grill.

    Italiaanse broccolistamppot

    Niveau: Gemiddeld

    Ingrediƫnten

    Instructies

    1. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 10 minuten gaar.
    2. Snijd de tomaatjes in vieren en de ham in brede repen.
    3. Verwarm de melk, zonder ze te koken.
    4. Stamp de aardappelen fijn en stamp de broccoli er grof doorheen.
    5. Giet er tijdens het stampen de warme melk bij.
    6. Schep de partjes tomaat en de pesto door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel met zout.
    7. Verdeel het gerecht over vier borden, garneer met de hamrepen en serveer direct.

    Notes

    Variatietips:
  • - Vervang de pesto door een tapenade van zwarte olijven of tomaat.
  • - Schep de stamppot in een ovenschaal, vervang de ham door 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, strooi die over de stamppot en gratineer in ± 15 minuten onder een hete grill.
  • Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
    [instagram-feed]