Haggis 2

Rooster de havermout licht in een grote koekenpan en wrijf de vlokken fijn.

  • Hak het vet en de ui fijn.
  • Kook de lever kort en het hart en de longen wat langer en hak alles fijn.
  • Vermeng de havermout, het vet, de ui, de lever, het hart, de longen, de bouillon en de kruiderij en stop dit in de maag, niet meer dan half vol.
  • Druk er de resterende lucht uit en naai de maag goed dicht.
  • Prik er hier en daar met een naald in om te voorkomen dat de maag tijdens het koken openbarst.
  • Kook de schapenmaag in zeer ruim water 4-5 uur boven laag vuur.

    Haggis 2

    Niveau: Gemiddeld

    Ingredi├źnten

    Instructies

    1. 1 kg havermout
    2. 550 gr schapen- of lamsvet
    3. 500 gr schapen-, lams- of reelever
    4. 1/2 liter bouillon
    5. schapenhart en -longen
    6. 1 grote ui
    7. 1 theelepel cayennepeper
    8. 1 theelepel piment
    9. zout en peper

    Notes

    Rooster de havermout licht in een grote koekenpan en wrijf de vlokken fijn.
  • Hak het vet en de ui fijn.
  • Kook de lever kort en het hart en de longen wat langer en hak alles fijn.
  • Vermeng de havermout, het vet, de ui, de lever, het hart, de longen, de bouillon en de kruiderij en stop dit in de maag, niet meer dan half vol.
  • Druk er de resterende lucht uit en naai de maag goed dicht.
  • Prik er hier en daar met een naald in om te voorkomen dat de maag tijdens het koken openbarst.
  • Kook de schapenmaag in zeer ruim water 4-5 uur boven laag vuur.
  • Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
    [instagram-feed]