Rooster de havermout licht in een grote koekenpan en wrijf de vlokken fijn.
Hak het vet en de ui fijn. Kook de lever kort en het hart en de longen wat langer en hak alles fijn. Vermeng de havermout, het vet, de ui, de lever, het hart, de longen, de bouillon en de kruiderij en stop dit in de maag, niet meer dan half vol. Druk er de resterende lucht uit en naai de maag goed dicht. Prik er hier en daar met een naald in om te voorkomen dat de maag tijdens het koken openbarst. Kook de schapenmaag in zeer ruim water 4-5 uur boven laag vuur.
Instructies
-
1 kg havermout
-
550 gr schapen- of lamsvet
-
500 gr schapen-, lams- of reelever
-
1/2 liter bouillon
-
schapenhart en -longen
-
1 grote ui
-
1 theelepel cayennepeper
-
1 theelepel piment
-
zout en peper
-
Notes
Rooster de havermout licht in een grote koekenpan en wrijf de vlokken fijn. Hak het vet en de ui fijn. Kook de lever kort en het hart en de longen wat langer en hak alles fijn. Vermeng de havermout, het vet, de ui, de lever, het hart, de longen, de bouillon en de kruiderij en stop dit in de maag, niet meer dan half vol. Druk er de resterende lucht uit en naai de maag goed dicht. Prik er hier en daar met een naald in om te voorkomen dat de maag tijdens het koken openbarst. Kook de schapenmaag in zeer ruim water 4-5 uur boven laag vuur.
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees