In plaats van zelfgetrokken lamsbouillon kunt u 250 gr lamspoelet laten trekken in 1 liter magere runderbouillon. Zo wint u tijd en heeft u toch de smaak van het lamsvlees.
Griekse lamssoep met balletjes
Ingrediƫnten
Instructies
-
Voeg de laurier, de rozemarijn, de peperkorrels en de tomaten toe en giet er 11/2 liter water bij.
-
Laat de bouillon, zonder deksel, ± 2 uur zachtjes koken en schep er tussendoor het schuim af.
-
Zeef de bouillon boven een andere pan.
-
Maak het gehakt aan met de eidooier, de knoflook, zout, peper en de tijm en draai er ± 25 kleine balletjes van.
-
Snijd de courgettes in de lengte in vieren en daarna overdwars in schuine stukjes.
-
Breng de bouillon aan de kook, roer er de courgettes, de soepgroente en de gehaktballetjes door en laat ± 15 minuten zachtjes koken.
-
Roer de yoghurt los en roer er de helft van de citroenrasp door.
-
Maak de feta met een vork heel fijn en roer hem door de yoghurt.
-
Serveer de soep in voorverwarmde diepe borden en schep in elk bord een volle eetlepel yoghurt.
-
Leg er voor de kleur wat geraspte citroenschil op.
-
Lekker met Marokkaans brood.
-
Bestrijk het brood met wat olijfolie en bak het 5 minuten in een hete oven, zodat de korst extra krokant wordt.
-