Rode linzensoep
Rode linzensoep
Ingrediƫnten
Instructies
-
Maal de komijn en het kroanderzaad fijn in een vijzel.
-
Snuif de geuren even op!
-
Snijd de ui en winterwortel in kleine stukjes.
-
Verhit de olijfolie in een flinke soeppan en smoor de uien op een laag vuurtje glazig.
-
Hak ondertussen de knoflook fijn.
-
Voeg wanneer de uien glazig worden de knoflook, gesneden wortels, komijn en korander toe. Laat dit mengsel even bakken.
-
Voeg dan voor hele dikke soep een liter water en de bouillonblokjes toe.
-
Voeg ook het laurierblad en de halve citroen toe.
-
Voeg de linzen toe en breng de soep al reoerend aan de kook en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
-
Roer regelmatig door de pan om aanbranden te voorkomen, want de soep wordt lekker dik!
-
Verdun de soep eventueel door er bouillon of water aan toe te voegen.
-
Breng de soep op smaak met peper en zout.
-
Verwijder het laurierblad en de citroen.
-
Garneer de soep eventueel nog met gesneden koriander of peterselie.
-